Bakdags

Har fått mina första beställningar på tårtor!! Jippi!!!
Får ju vara lite mer proffsig nu då så igår bakade jag sockerkaka för hela slanten. Nr 2 blev Ok, nr 3 blev jättebra. Hade då inte tid att baka en ny nr 2, dvs en nr 4 så jag bestämde mig för att nr 2 fick duga och det gjorde den. Har idag lagt i fyllningarna och den står i kylen och gottar till sig! Imorn blir det spackling och dekoration samt fyllning av tårta nr 2 (med sockerkaka nr 3) Haha!
Jag gör mycket nytt jämfört med innan så jag hoppas att tårtorna blir snäppet godare!!

Mors dag!

Igår var det ju mors dag och det måste man ju fira på nåt litet vis. Jag passade på att baka en tårta och testa en ny fyllning; hallonmousse som kom från himmelriket! Så underbart god!! Dagen började jag med att sova länge, kolla på Anna-Karin när hon tävlade i agility med sin Dingo för att sedan baka tårta och därefter hälsa på svärmor och mor. Kvällen var ett helt annat kapitel med diverse strömavbrott och annat men det löste sig iaf till slut, som alltid.

Födelsedagstårta

Jag hade från början bara tänkt ha ett kalas nämligen på lördagen men då min födelsedag var en röd dag och min älskade syster va nere från stockholm blev det kalas på torsdagen också. Min mamma va snäll att laga mat på kvällen men innan de på fikadagset hade jag svängt ihop till en tårta. Köpta bottnar kör jag på fortfarande. Sen blev de jordgubbsmousse och glasscreme, båda egengjorda, till fyllning. Ett köpt marsipanlock med dekorationer i sugerpaste och pudrat vaniljsocker på.
Det är roligt att få öva på tårtor, då kan man ju testa fyllningar osv. Jag bakar ju inte tårta till en vardag liksom =)